ebuy.dk
 NÆSTE AUKTION: 2. juni 2024 KL. 19-21

Indlevering-vurdering-vejledning, ring på 86121295- Vores baggrund bliver din fordel!
 

24.04.24:

GRÅDIGHED

En af mine kunder var igår i Danske Bank med 14 gl pengesedler, i alt 280,- kr. Dem ønskede han ombytte til nugældende sedler. Han blev informeret om at der skulle betales kr. 50,- for optælling af sedlerne. Det accepterede han og bad om at få pengene udbetalt. Det kunne ikke lade sig gøre, pengene skulle indsættes på en konto og det ville koste yderligere 50,- kr.  i gebyr. Han forlod lokalet, forhåbentlig for sidste gang.

Det er uhyrligt at staten tillader bankerne denne grådighed, selv gemmer Danmarks Nationalbank sig bag låste døre, tilliden til danske kroner svinder ind dag for dag. Mon det er et politisk ønske om at indføre euroen ad bagvejen, eller ønsket om at fjerne kontanter, og indføre total overvågning af borgerne? Mon ikke det er et brud på lov og ret og internationale aftaler, at man ikke vil indløser sine egne sedler? Ja jeg spørger bare.    

 

 

 

  

 

Forsiden -> Danske sedler -> Emnenr 85778Jutlandia - Dansk Røde Kors - 50 kroner UD(1951) - Sieg J7 - UNC

Beskrivelse:

Hospitalskibet "Jutlandia" blev den 23. januar 1951 sendt til Korea som Danmarks indsats i den ulykkelige krig. Det var Dansk Røde Kors, der stod for udsendelsen, og de lod fremstille disse "Jutlandia-sedler", der blev anvendt ombord på hospitalsskibet. Da ekspeditionen var forbi, og sedlerne skulle have været indløst, manglede der sedler for ca. 6000 kroner. Sedlerne er uden årstal og har alle samme motiv.
Melding fra sælger:

Dette objekt er ikke på auktion - men kan købes direkte - her og nu. "Køb nu" prisen er alt inklusive - der er ingen tillæg af nogen art, udover eventuel forsendelse. NB! Der tages forbehold for mellemsalg.

Valuta regner:  Valuta regner: DKK  = 590